TUZLUKÇU’DA ÇİFTE BAYRAM YAŞADIK
Tarihi: 2021-05-11
Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin AKBUĞA 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasından başlayarak Ramazan Bayramına kadar ki süreçte Merkeze uzak mahallelerde çocuklara kırtasiye malzemesi,hikaye kitabı dağılmasına yönelik büyük bir proje gerçekleştirdi.Proje Tuzlukçu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürülüğü tarafından 19 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında Merkeze uzak Mahallelerde Gezici Oyun Eviyle birlikte yürütüldü.23 Nisan haftası boyunca tüm çocuklara; oyun hamuru,pastel boya,resim defteri ve hikaye kitabı dağıtıldı.Projenin ilk bölümü 23 Nisanda Gezici oyın evinin ilçe merkezinde Şarkılar eşliğinde gezmesiyle son buldu. Projenin diğer basamağı olan Mübarek Ramazan Bayramı dolayısıyla öksüz yetim kalmış yada aile durumu iyi olmayan çocuklarımıza bayramlık ve bayram şekeri, ailelere de bayram kahvesi hediye edildi.0-15 yaşa kadar maddi durumu iyi olmayan çocuklarımız bu projeyle mutlu ve neşeli bir bayram yaşacak.Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Başkan AKBUĞA projenin detaylarını şöyle dile getirdi:
“İlçemiz merkeze uzak mahallerlerde ikamet eden çocuklarımız bu yıl bayramı buruk geçirmesin onlar ve aileleri de mutlu olsun diye böylesine anlamlı bir projeye imza attık.Kültür Ve Sosyal İşler Müdürlüğümüze bağlı ekipler 19 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında aktif olarak sahada görev yaptı.Çocuklarımız ve aileleriyle tek tek görüşmeler yapıldı.Bebe bezinden ,bayram kahvesine ,şekere kadar ailelerimizin yanında olmaya çalıştık.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında tüm çocuklarımıza hediyeler dağıttık.Pandemi döneminde evde sıkılmamaları için eğitici hikaye kitapları,pastel boyalar hediye ettik.Tuzlukçu Belediyesi olarak bizler çocuklarımızın mutluluğu için her daim çalışmaya hazırız. Asıl Bayram Onların yüzündeki tebessümdür. Şimdiden tüm hemşehrilerimin Mübarek Ramazan Bayramını kutlar,sağlıklı,mutlu bayramlar dilerim”.