ANIZ YAKMA, CANLARA KIYMA...
Tarihi: 2021-07-13
Her yıl büyük emekle ektiğimiz toprağımız, hasat zamanı bizlere çektiğimiz çilenin mükâfatını veriyor. Bereketli topraklarımızın sürülmesi, ekilmesi ve nihayetinde hasat edilmesi sonucunda büyük çabalar harcanıyor. Ve ne yazık ki bu süre zarfında anız yakımı da gündeme geliyor. Anız yakmak, toprakta yaşayan belki bizlerin de gözle göremediği birçok canlının öldürülmesi anlamına geliyor. Güzel, bereketli topraklarımıza zarar veriyor.
Toprağı yurt, yuva edinmiş kimi zaman yavrularıyla yaşayan bu güzel canlıların evlerini yakmayalım. Doğası gereği yavaş hareket eden kaplumbağalar ne yazık ki yangından kaçamıyor ve oracıkta ölüyorlar, çok acı tablolar ortaya çıkıyor, vicdanlarımız sızlıyor. Bizlere her yıl bin bir çeşit ürün veren, bereketli topraklarımızı hasat sonunda anız yakarak cezalandırmayalım. Unutmayalım ki doğaya verdiğimiz her zarar kendimize geri dönecektir. Anız yakmak suçtur, bu suça ortak olmayalım.