ÇEVRE SAĞLIĞI İÇİN KURBAN SAKATATLARIMIZI ÇÖP KONTEYNERLERİNE VE ETRAFA ATMAYALIM
Tarihi: 2021-07-19
Yarın idrak edeceğimiz Kurban Bayramını sağlı ve sıhhatle geçirmemiz dileğiyle, kesimlerini yapacağımız küçükbaş ve büyükbaş kurbanlarımızın kesim sonrası oluşan sakatat ve diğer atıklarının özellikle çöp konteynerlerine atılmamasını rica ediyoruz.
İslam’ın gereği yapılan Kurban kesimlerinin öncelikle Kurban çukurlarımıza yapılması makbuldür. Ancak ola ki kurban çukurlarımızın yetmediği yerde Belediyemiz tarafından İlçemiz Merkezi Yukarı ve Aşağı Mahallelerde kazmış olduğu Kurban Sakatat ve atıkları çukurlarına atmaları önemle duyurulur.
Belediyemiz Çöp toplama ekiplerimizce Çöp konteynerlerine atılan Kurban atıkları alınmayarak, Belediyemiz Zabıta ekiplerine bildirilerek, atan kişiler tespit edilip idari para cezası uygulanacaktır.
İlçemiz Merkezinde 2 Adet Kurban Atık Çukuru oluşturulmuştur. Birisi Aşağı Mahallede Devekaşağı Yolunda diğeri de İlçe Mezarlığının arkasında açılmıştır.
Vatandaşlarımızın oluşan Kurban sakatatlarını kazımı yapılan çukurlara nakletmeleri hem kendi sağlıkları, hem de çevre sağlığı açısından büyük önem arz etmektedir.
Bu vesile ile tüm ilçemiz halkının sağlıklı bir Kurban Bayramı geçirmesi en büyük temennimiz ve gayretimizdir.