BAĞLARA ALA DÜŞTÜ
Tarihi: 2021-08-04
Tuzlukçu Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve İlçemiz’in kullanılmayan, kötü görünümde olan kum ocaklarını hayata döndürmek için başlatılan projenin fidanları üzüm vermeye başladı. Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Belediye Başkanımız Nurettin AKBUĞA, şu sözleri dile getirdi.
“İlçemiz’in girişinde bulunan kullanılmayan eski kum ocağını yeniden hayata döndürdük. Şuan asma fidanlarıyla süslü yemyeşil bir ova görünümünde. En büyük sevincimiz ise, fidanlarımızın bakımında yürüttüğümüz üstün gayretin bizlere geri dönüşünün olumlu yönde olması. Şuana kadar herhangi bir kaybımız olmadı. Bu sene üzümlerimiz oluşmaya başladı. Ayrıca meyve ağaçlarının bulunduğu alanda ise; şeftali ve naktari meyvelerimiz var. Tuzlukçu topraklarında yetişen her meyve, dalından koparıldığında muhteşem aroması ve tadıyla ağızlarda tat bırakıyor. İlçemizin toprak kalitesi bu bakımdan çok zengin. Uygulama merkezimizde yetiştirdiğimiz meyve ağaçlarımızda bunu çok net görebiliyoruz. Yemyeşil, bereketli Tuzlukçu Ovası için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz.”