ŞAİR VE ÖDÜLLÜ DERS KİTABI YAZARI İLHAN ÖZAY ŞİİR YARIŞMASINDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLERİNİ ALDI.
Tarihi: 2024-02-19
   Tuzlukçu Belediyesi tarafından şair ve ödüllü ders kitabı yazarı İlhan Özay adına Çocuk Kültür Evi’nde düzenlenen şiir yarışmasında öğrenciler yazdıkları şiirleri okudu, dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.
   Şair İlhan Özay’ın kızı Sanat dünyasının tanınmış isimlerinden Tuğba Özay ve annesi emekli öğretmen Duygu Özay’ın da katılımlarıyla gerçekleşen yarışmada öğrencilerimiz doğa, hayvan sevgisi, vatan sevgisi üzerine yazdıkları şiirleri okudu.
   Toplam 12 öğrencinin katıldığı şiir yarışmasında jüri üyelerinden aynı puanı alarak 1.nci seçilen iki öğrenci oldu. Konarı Şehit Tuncay Yapıcı Ortaokulu’ndan Hicran Kurultay “Barışın Şiiri” adlı şiiriyle ve yine aynı okuldan Fatih Kaçar isimli öğrencilerimiz “Dünya Barışı” adlı şiiriyle birinciliğe hak kazandılar. Tuzlukçu Ortaokulu’ndan Ayşe Nur Yanık “Benim Vatanım” adlı şiiriyle ikinci, Mevlana İmam Hatip Ortaokulu’ndan Ayşe Naz Buğdaycı “Barış İsterim” adlı şiiriyle  üçüncü oldu. İlk üç dereceye giren öğrencilerimize tablet ve derece madalyası verilirken, yarışmaya katılan diğer öğrencilere ise çeşitli hediyeler verildi. Aileler ve öğrencilerin katılımıyla oldukça keyifli geçen yarışma da öğrenciler Tuğba Özay ile fotoğraf çektirerek hatıralarına eklediler. Şiirini okuyan, dereceye giren ve yarışmaya katılım sağlayan tüm öğrencilerimize teşekkür eder, eğitim hayatlarında başarılar dileriz.