12 MART İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA GÜNÜ
Tarihi: 2024-03-12
Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin AKBUĞA, 12 Mart İstiklal Marşımızın kabulü dolayısıyla bir mesaj yayınladı:
"12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır.Bu yıl İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yılını kutlamaktayız. Her okuduğumuz da tüylerimizi diken diken eden, yüreğimize bir ok gibi saplanan İstiklal Marşımız, ülkemizin bağımsızlık sembolüdür. Bağımsızlığımız için mücadele eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını birkez daha şükranla anıyorum.O şiir bir daha yazılamaz, onu ben de yazamam; onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. Allah, bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın." diyen Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u da saygıyla anıyorum,mekanı cennet olsun.