18 MART ŞEHİTLER GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİ KUTLU OLSUN.
Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıl dönümü ve Şehitler Günü nedeniyle Başkan Nurettin AKBUĞA, bu günün anlam ve önemini belirten bir mesaj yayınladı.
Tarihi: 2017-03-17
       Çanakkale Zaferimizin 102. Yıldönümü. Bugün öyle bir şanlı gündür ki, mücadelemizi kazandığımız ve vatan topraklarımızı düşman askerlerine bırakmadığımız, cephe de göğüs göğüse çarpışarak ağır kayıplar vererek fakat büyük bir zaferle çıktığımız gündür.
       18 Mart 1915 günü güçsüz olarak görülen, 2 saat içerisinde fetih edileceği düşülen bir ülkenin nasıl büyük bir kahramanlıkla direndiği, kanın son damlasına kadar cephe de savaşarak tarihe “Çanakkale Geçilmez” diyerek adını yazdıran emsalsiz bir savaştır.
       Çanakkale zaferi tarihimizin en hüzünlü ve iç acıtan zaferlerinden biridir. O dönem de yoksulluk içinde olan halk dönemin en güçlü devletleriyle, canları pahasına savaşarak topraklarını korumuşlardır. Çanakkale Savaşı sırasında bu ülke çok büyük kayıplar vermiştir. Türk Milletini zafere ulaştıran bu savaş tarihimizin gurur kaynağıdır. Mustafa Kemal Atatürk :”Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum”, sözünü Çanakkale Savaşı’nda söylemiştir. Yüce milletimiz bu savaşta ölmek pahasına vatanımızı korumuştur. Çanakkale bir destandır. O yüzden her defasında diyoruz ki “Çanakkale Geçilmez”…
       Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu uğurda vatanı için canını hiç düşünmeden feda eden yüce şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerim.