19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Başkan Nurettin AKBUĞA bir mesaj yayımladı.
Tarihi: 2017-05-18
“19 Mayıs 1919 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkmasıyla başlayan Milli Mücadele’nin 98.yıldönümü ilk gün ki sevinçle kutlamaktayız.M.Kemal Atatürk 1919 da Samsun’a ayak bastığında  ülke topraklarımız işgal altındaydı.Milli Mücadele fikri ilk kez 98. Yıl önce bugün M.Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkmasıyla,halkın da beraberliğinde başlamıştır.
Mustafa Kemal Atatürk’ün kendisinin de doğduğu gün olarak  tanımladığı 19 Mayıs Kurtuş Savaşımız’ın başlangıcıdır.”Bütün ümüdüm gençliktir”,diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk milli mücadelemizinde başlangıcı olan bu anlamlı günü  Türk gençliğine armağan etmiştir.
Başta gençlerimizin olmak üzere tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor;bu vatan uğruna canını feda etmiş tüm şehitlerimizi bir kez daha şükran,minnet ve rahmetle anıyorum.”