TUZLUKÇU BELEDİYESİ’NİN AVRUPA BİRLİĞİ DESTEKLİ PROJESİ’NİN TANITIMI YAPILDI
Tuzlukçu Belediyesi “İklim Değişikliği ve Erozyon Farkındalığı” projesiyle Avrupa Birliği’nden hibe almaya hak kazanmıştır. Projenin tanıtımı bugün saat 11.00’de Tuzlukçu Belediyesi Düğün Salonun da daire amirleri ve vatandaşlarımız katılımlarıyla gerçekleşti.
Tarihi: 2018-01-12
   Açılış saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından projenin tanıtımı ve proje sürecinin işleyişi hakkında katılımcılara bilgiler verildi. Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin AKBUĞA; projenin işleyiş aşamalarını ve başvuru sürecine konuşmalarında ara ara dile getirerek; Tuzlukçu’nun Konya İli’nde 31 İlçe arasında Avrupa Birliği’nden hibe almaya hak kazanmış tek İlçe olma özelliğini taşıdığını vurguladı. Tuzlukçu İlçesi’nin genel olarak çölleşme ve erozyona karşı mücadelesi projemizin ana temasını oluşturmaktadır. Belirlenen alana üzüm fidanı dikilerek İlçemiz de erozyon ve kum fırtınasının önüne geçilmeye çalışılacaktır. Ayrıca İlçe ekonomimize hayat veren üzümün, üretiminin de bu yöntemlerle daha da artacağı hedeflenmektedir. İklim değişikliğine karşı ve her geçen kötüye giden hava koşullarının ileri ki dönemlerde Tuzlukçu İlçesini olumsuz olarak etkilememesi için bugünden ilk adımlar atılmaya başlanmıştır. Yıllar önce atalarımızın bizlere emanet etmiş olduğu bağları koruyarak bizlerde gelecek nesillere aktarmayı hedefliyoruz. 12 ay süreli projemizin şuan itibariyle 3. Ayını bitirmiş olup , bundan sonraki dönemlerde sırası ile eğitim toplantıları, saha çalışmaları ve bağ fidanı dikimleri yapılarak çalışmalarımıza devam edeceğiz.
Proje ofisimiz Belediye hizmet binasının alt katında (Belediye Dükkanları) açılmış olup erozyon ve çölleşmeyle mücadele konusunda siz vatandaşlarımıza hizmet sunacaktır.
     Bu proje çalışmasında başta; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı’na (Merkezi Finans ve İhale Birimi) ve proje destek ekimize teşekkürlerimizi sunarız.Dedi.