ÇOCUKLARIMIZ İÇİN YENİ BİR ORTAM: ÇOCUK KÜLTÜR EVİ
Tuzlukçu Belediyesi Çocuk Kültür Evinin inşa faaliyetleri tiyatro sahne temelinin atılmasıyla başladı.
Tarihi: 2018-07-11
İlçemizde yaşayan çocuklara yönelik hizmet verecek merkez sosyal aktivitelerin yanı sıra hem bir ders çalışma ortamı hem de bir oyun bahçesi tarzında tasarlanmıştır. Kültür gezileri, oyunlar, sanat atölyesi, kafeterya ,kütüphane, spor alanları, hobi bahçesi tarzında yapılacak bir sera ile hizmet verecek olan Kültür Evi İlçemizde bir ilki yaşatacaktır. Konuyla İlgili olarak açıklamada bulunan Başkan AKBUĞA şu sözleri dile getirdi:
“Belediye binamızın yan tarafında bulunan eskiden “Çay Bahçesi” olarak kullanılan alanı düzenleyerek Çocuk Kültür Evine dönüştürüyoruz. İlçemizde yaşayan çocuklarımız için hem bir ders çalışma ortamı da hem de sanatsal faaliyetlerini rahatlıkla gerçekleştirecekleri bir Kültür Merkezi oluşturuyoruz. Öncelikle bahçe alanın da ahşap bir kafe, yine ahşap malzemelerden yapılmış mini bir kulübe tarzında sanat atölyesi yer alacak. Sanat atölyesinde çocuklarımız her türlü resim, boyama, el işi aktivitelerini rahatlıkla yapabileceklerdir. Bahçemizde bir de basketbol ve voleybol sahasına yer ayırdık. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur sözünden de yola çıkarak çocuklarımızın spor faaliyetlerini rahatlıkla yapabilecekleri alanları oluşturuyoruz. Bahçemizin bir bölümü gezi ve dinlenme alanına ayrılırken bir bölümü de sera ve tiyatro alanına ayrılmıştır. Tiyatro alanı akşam ışıklandırma sistemiyle çalışacak ve çocuklarımız için günün her saati hizmete açık olacaktır. Ayrıca idari binanın, kütüphanenin, çalışma odası ve spor odasının yer alacağı bir bölümde Çocuk Kültür Evimizin içinde olacaktır. Sera alanında çocuklarımız çeşitli bitkileri yetiştirerek hem bir hobi edinecek, hem de bu bitkilerin büyüme ve bakım süreciyle ilgilenerek teknik konulara hakim olacaktır. Ders çalışma ortamım yok, evde çalışamıyorum bu yüzden sınavlarıma konsantre olamıyorum diyerek üzülen tüm çocuklarımız için her alanda en ideal ortamı Çocuk Kültür Evinde sağlayacağız. Çocuklarını ziyaret etmek isteyen veya kayıtlarını yaptırmak isteyen velilerimiz içinde ahşap bir kafeterya tasarlanmıştır. Kültür Evine kayıt yaptırmak isteyen velilerimiz idari bölümde kayıtlarını yaptırabilecekler, çocuklarımızın güvenliği ve çalışma ortamına engel olamamak için veliler dışında kimse alanın içine alınmayacaktır. Ayrıca Kardeş Belediyelerimizde yer alan Çocuk Kültür Evleri de ara ara ziyaret edilerek orada yaşayan çocuklarla ilçemizin çocuklarını kaynaştıracağız. Alanında uzman ekiplerle çalışarak ve daha önceden denenmiş başarı elde etmiş modelleri kullanarak Tuzlukçu Belediyesi Çocuk Kültür Evini oluşturuyoruz. Çocuklarımız için çalışıyoruz, Tuzlukçu’nun geleceği için çalışıyoruz ve siz kıymetli hemşehrilerimiz için her daim çalışmaya devam edeceğiz”.