ANADOLU KADINLARI TOROS GEZİSİNİ TAMAMLADI
Tuzlukçu Belediyesi’nin Kardeş Manavgat Belediyesi’nin destekleriyle hayata geçirdiği “Anadolu Kadınları Torosları Geziyor” adlı proje ile geziye katılan Tuzlukçulu kadınlar Manavgat Gezisini tamamladı.
Tarihi: 2018-11-01
   Tuzlukçu Merkez dışı Mahallelerinde de katılımın olduğu geziye ilgi oldukça yüksekti. Toroslar’ın ve Anadolu’nun kadınlarını bir araya getiren bu önemli proje kapsamında iki farklı kentin kadınları bir araya gelerek kültürel etkinlikleri yaşattılar.
Atatürk Kültür Merkezi’nde Manavgat Belediye Başkanı Sayın Şükrü SÖZEN’in Anadolu ve Toros kadınlarına yaptığı konuşmanın ve hatıra fotoğraflarının çekimleri ardından başlayan kent gezisinin ilk durağı Manavgat Irmağı’ndaki tekne gezintisi oldu. Tekne de yapılan sabah kahvaltısının ardından Manavgat Kent Müzesi gezildi. Ardından şehrin en önemli doğal güzelliklerinden biri olan Manavgat Şelalesi ve çevresi gezildi. Gezinin ikinci turu için bir süre dinlenildi. Manavgat Belediyesi Boğaz Otel de hazırlanan özel öğle yemeğinin ardından Side Antik Kentine geçildi. Side Apollon Tapınağı, Çarşısı, Giritliler Evi ve Kahvesi gezildi. Rehber eşliğinde kentin tarihi ve kültürel yapısı anlatıldı. Ardından gezi grubumuz için özel olarak hazırlanmış ikramlıklarla Side Kültür Evi’nde kısa bir mola verildi. Sayın Şükrü SÖZEN’in eşi Hatice SÖZEN hanımefendinin de gezi grubuna katılması Tuzlukçulu bayanlar tarafından büyük ilgiliyle karşılandı. Konuyla ilgili olarak açıklama da bulunan Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin AKBUĞA şu sözleri dile getirdi:
   “Bu dönem bir ilki hayata geçirerek Kardeş Belediyemizle birlikte büyük bir kültür gezisi gerçekleştirdik.Toroslar’ın ve Anadolu’nun kadınlarını Manavgat İlçesinde bir araya getirdik. Kültür Gezimize Tuzlukçu Merkez dışı Mahallerimizden de katılım oldu. Bu geziyle iki kent tek yürek olduk. Anadolumuzun emektar kadınları, annelerimiz, kardeşlerimiz bu geziyle bir araya gelerek iki günlüğüne de olsa yoğun iş tempolarından uzaklaştılar. Gezinin tamamlanmasının ardından Tuzlukçulu hemşehrilerimden birçok teşekkür mesajları aldım. Bu durum beni çok mutlu etti. Desteklerinden ötürü Manavgat Belediye Başkanı Şükrü SÖZEN’e, kıymetli eşi Hatice SÖZEN’e ve Manavgat Belediyesi çalışanlarına başta İlçe halkım ve Tuzlukçu Belediyesi adına teşekkürlerimizi iletirim”.