Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin AKBUĞA Sosyal Medya da paylaşımı yapılan toplanan köpeklerin öldürüldüğü iddasıyla ilgili bir açıklama yaptı.
Başkan AKBUĞA şu sözleri dile getirdi:
Tarihi: 2019-01-08
       “Tuzlukçu Belediyesi kış günü sokak hayvanlarını toplayarak, kimini uyuşturucu iğneyle öldürüp ıssız yerlerde açlığa susuzluğa terkediyor, diyerek sosyal medya hesaplarında paylaşım yapan vatandaşlarımızın yorumlarını okudum ve bu yorumlar beni oldukça derinden üzdü.Tuzlukçu İlçemize bağlı merkeze uzak mahallerimizde vatandaşlarımızdan yoğun olarak gelen şikayetler doğrultusunda Belediye personelimizi olay yerine inceleme yapmaya gönderdik.Sokakta yaşayan sahipsiz köpeklerin oldukça saldırgan olduğunu ve insanlara zarar vermeye başladığına dair gelen şikayetler üzerine başıboş gezen köpeklerin toplanarak Konya Büyükşehir Belediyesine ait barınağa gönderilmesini istedik. Bu sırada köpeklerin kontrolünü yeterince sağlayamayan zabıta ekiplerimiz köpeklerin kaçarak soğukta o bölgede kalmamaları için birçok çaba sarfetmiştir. Tek amaçları köpekleri o bölgeden uzaklaştırarak barınak alanına götürmektir. Fakat yolda bazı hayvansever vatandaşlarımızın olayı tam olarak anlamadan sosyal medyada paylaşım yaparak bizleri suçlamaları beni çok derinden üzdü. Çünkü ben hayvanlara zarar veren onları öldüren bir Belediye Başkanı hiç olmadım. Bazı köpekler gerçekten çok saldırgan çok zor şekilde tutuluyorlar.Geçtiğimiz yıl Belediye de görev yapan personelimizin kolunu ısırmasına rağmen bizler hiçbir şekilde o hayvanlara zarar vermedik.Buna rağmen köpeği barınağa yollayana kadar Belediyemize ait bir alanda besledik ve barınağa gönderdik. Ayrıca Belediye Başkanı olarak Konya Büyükşehir Belediyesine İlçemize barınak yapılması konusunda birçok kez müracaat ettik. İlçemize ait Pazarkaya Mahallemizde mülkiyeti Belediyemize ait olan 7400 metrekarelik alanda barınak yapılması için Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına müracaat da bulunduk. Bu konuyla ilgili Belediyemizde meclis kararı dahi aldık.Fakat bu kadar yoğun talebimize karşılık İlçemize barınak yapılmadı.
       Geçtiğimiz yıl vatandaşımızın bize ilettiği yaralı bir köpeğin tedavisiyle ilgili duyarlılık göstererek köpeği Belediyemizin imkanlarıyla Selçuk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine tedavi amacıyla yolladık.Bunun yanı sıra Belediyemiz bir kediye de ev sahipliği yaptı.Bir süre bakımını üstlendik ve bunu instgram sayfamızdan açıkça görebilirsiniz.Sahipsiz gezen köpeklerin okula giden öğrencilerimize saldırması üzerine ailelerden gelen şikayetleri değerlendirirken bile hiçbir zaman bir canlının katledilmesi veya ıssız yerlerde aç susuz bırakılması taraftarı olmadık.Belediyemizin imkanları ve maddi durumu barınak yapmaya ve hayvanları beslemeye yetmiyor.Bunu açık bir şekilde her defasında dile getirdik.Soğuk karlı kış günlerinde doğada yaşayan kuşların beslenmesiyle ilgili ovaya yem,ekmek bırakılması talimatını veren Belediye Başkanı olarak hayvansever olmamakla suçlanmak beni derinden yaraladı.Duyarlı vatandaşlarımızdan önemli bir isteğim olacak , lütfen yayınlanan videonun veya haberin sadece görsellerine bakarak yorum yapmamanızı önemle rica ediyorum.