“GELİN KARDEŞ OLALIM” PROJESİNİN TANITIMI ve SERA ALANININ AÇILIŞI YAPILDI .
Antalya Valisi Münir KARALOĞLU öncülüğünde başlatılan “Gelin Kardeş Olalım” projesi kapsamında İlçemiz Antalya İli Muratpaşa İlçesi ile kardeş olmuştur.
Tarihi: 2019-08-22
   Proje kapsamında Muratpaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce Anamas Tohum sponsorluğunda temin edilen 5 bin 600 domates fidesinin dikimi gerçekleşmiştir. İlçemizde hayata geçirilen “Gelin Kardeş Olalım” projesi kapsamında domates tarımının yaygınlaştırılması ve kimyasaldan uzak tarım uygulamasına geçilmesi hedeflenmektedir.
   Dün gerçekleştirilen proje açılış ve tanıtım toplantısına İlçe Kaymakamı Mehmet İLİDİ, Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin AKBUĞA ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa ŞENER ev sahipliği yapmıştır. Serada domates yetiştiriciliği ve tarla günü etkinliğine; Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa ÖZEN, Konya İl ve Tarım Müdürü Ali ERGİN, İl Müdür Yardımcısı Fevzi TOSUN katılmıştır. Ayrıca komşu ilçelerden Yunak Kaymakamı Mehmet Erdem AKBULUT, Çeltik Kaymakamı Osman SAK, Ilgın Kaymakamı Y. Fatih KADİROĞLU, Akşehir Belediye Başkanı Salih AKKAYA, Akşehir Ticaret Odası ve Akşehir Ziraat Odası Başkanı ile kurumlardaki daire amirleri katılmıştır.
   Proje kapsamında konuşma yapan Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin AKBUĞA; “İlçemizde seracılık ve örtü altı yetiştiriciliğinin gelişmesi ve katma değeri yüksek tarım ürünlerinin geliştirilmesi yönünde görüşlerini bildirmiştir. Tuzlukçu Belediyesi olarak bağ alanı oluşturulduğunun bağcılığın ve seracılığın İlçemizde örneklerinin olduğunun ve bu tarz uygulamanın İlçemize uyum sağladığını dile getirmiştir. Ayrıca Tuzlukçu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Tuzlukçu Belediyesi tarafından kurulan örnek sera alanını herkesin gezerek fikir edinmesi gerektiğini konuşmasında dile getirmiştir”.
   Etkinliğe katılan tüm konuklar örnek sera alanını gezmiştir. Öğle yemeğinin ardından Domates Yetiştiriciliği Demonstrasyonu ve Tarla Günü Etkinliği son bulmuştur.