METEOROLOJİK DEĞERLENDİRME.
GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLARIN DEVAM ETMESİ BEKLENİYOR !
Tarihi: 2020-06-16

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KONYA 8. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ SON DAKİKA VERİLERİNE GÖRE;

Bugün (Perşembe) Bölgemiz (Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray) genelinde aralıklarla yağacağı tahmin edilen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar ile birlikte yer yer dolu yağışının görüleceği ve yağış anında rüzgarın da zaman zaman kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin edilmektedir.

Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağılar ile birlikte oluşması muhtemel yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Başlama-Bitiş Zamanı

11.06.2020 12:30 - 11.06.2020 23:00

Oluşması Muhtemel Riskler

Sel - Yıldırım – Dolu-Çatı Uçması - Ağaç veya Direklerin Devrilmesi.

Alınabilecek Muhtemel Önlemler: http://www.mgm.gov.tr/genel/korunma-yontemleri.aspx

Uyarı Yapan Merkez

Meteoroloji 8.Bölge (Konya) Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi (BTUM)

Başlama-Bitiş Zamanı

11.06.2020 12:30 - 11.06.2020 23:00

Oluşması Muhtemel Riskler

Sel - Yıldırım – Dolu-Çatı Uçması - Ağaç veya Direklerin Devrilmesi.

Uyarı Yapan Merkez

Meteoroloji 8.Bölge (Konya) Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi