TUZLUKÇU BELEDİYESİNDEN KAMUOYU DUYURUSU.
Millet Bahçesi yapımına ilişkin ve İlçemizde yıkımı yapılan okulların inşaatına başlanmasıyla ilgili olarak Tuzlukçu Belediyesi tarafından kamuoyu duyurusu yapılmıştır.
Tarihi: 2020-06-26
Tuzlukçu Belediye Başkanlığı olarak Tuzlukçu halkına hizmet vermek adına tüm gücümüzle çalışıyoruz. Son zamanlarda kişisel sosyal medya hesaplarından yapılan asılsız paylaşımlar Belediyemizde yapılan hizmetlere gölge düşürmek için birer karalama politikası gütmektedir. Aynı zamanda bu tarz gerçek payı taşımayan paylaşımlar Tuzlukçu halkını yanıltmaktadır. Tüm Tuzlukçu halkını doğru bir şekilde bilgilendirmek için gerekli kamuoyu açıklamamı sunuyorum.

MİLLET BAHÇESİ
Tuzlukçu Belediye Başkanı olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İlçemize Millet Bahçesi yapılması konusunda bir takım görüşmeler gerçekleştirmiş bulunmaktayım. Belediyemize ait İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından yapılan yazışmalar siz kıymetli Tuzlukçu halkıyla paylaşılmıştır. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Mehmet Emin BİRPINAR’ı makamında bizzat ziyaret ederek, Tuzlukçu için “Millet Bahçesi” yapılması hakkında görüştüm. Ve bu görüşmeler olumlu sonuçlanmıştır. İlk görüşmelerimizde İlçemiz Çöğürlü mahallesine Millet Bahçesi yapılması hakkında olmuştur. Fakat Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Belediyemize gelen yazıda Çöğürlüye yapılacak alanın yüz ölçümünün küçük olduğu en az 25 dekar olması durumunda projenin kabul edileceği tarafımıza bildirilmiştir. Bu sebepten ötürü Pazar Mahallesi sınırları içinde yer alan mülkiyeti Belediyemize ait 383 ada, 5,6,8 parsel numaralı taşınmazlar ile mülkiyeti Konya Büyükşehir Belediyesine ait 383 ada, 7 parsel numaralı taşınmaz üzerinde toplam 26.600,00 m2 alanın Millet Bahçesi olarak yapılması talep edilmiştir.
Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Danışmanı Ertuğrul ÇALIŞKAN ile yaptığımız görüşmelerde de Millet Bahçesi’nin konumu ve gerekli tüm evrak işlemleri hakkında bilgi alışverişinde bulundum. Tuzlukçu Belediye Başkanı olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile yaptığımız tüm görüşmeler, yazışmalar Tuzlukçu halkının bilgisine sunulmuştur.
Kıymetli Tuzlukçu halkı,
Tuzlukçu Belediyesi olarak yaptığımız tüm faaliyetlerde öncelik vatandaşımızın hizmetine yöneliktir. Eğitim ve öğretime önem veren, her geçen yeni projeleri hayata geçiren bir Belediye’nin okul binası yapılmasın diye resmi yazışması asılsız bir haber olup, oldukça çirkin karalama politikasıdır. Şeffaf Belediyecilik anlayışımız gereği, siz kıymetli Tuzlukçuluları bilgilendirmek adına yaptığımız tüm resmi yazışmaları paylaşıyoruz. Tuzlukçu Belediyesi’nin başarıyla attığı her adım muhalif gruplardan tarafından, bizzat kendileri yapmış gibi topluma aktarılmaya çalışılmıştır. Oysa ki başarı Tuzlukçu Belediyesinindir. Tuzlukçu Belediyesini karalamaya yönelik bazı haberlerle ilgili gerçeklerin kamuoyu tarafından bilinmesi için, bu açıklamaya gerek görülmüştür.

TUZLUKÇU BELEDİYE BAŞKANI