KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE YAPTIĞIMIZ GÖRÜŞMELER
Tarihi: 2020-06-26
Belediye Başkanımız Nurettin AKBUĞA ; 03/01/2020 tarihinde Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim ALTAY ile toplantı gerçekleştirmiş ve isteklerini dile getirmiştir.
Bu istekler;

Büyükşehir Belediyesince; İlçemizde en yakın zamanda halı saha yapılacaktır. Ayrıca; Büyükşehir Belediyesince Mahallelerime 75.000 M2 kilitli taş yardımı yapılacaktır. Yine; Erdoğdu Mahallemizdeki tarihi okulun ve Konarı Mahallesindeki eski caminin bakım ve onarımı için Büyükşehir Belediyesince proje hazırlanarak bakım onarım ve restorasyonu Belediyemizce yapılacaktır.
Toplantıda Başkan AKBUĞA Tuzlukçu İlçesi’yle ilgili şu isteklerini dile getirdi:
1.Kantar yerinin devri. Büyükşehir’e
2.İlçe merkezine yapılacak Kültür Merkezi’nin yarı masraflarının Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanması,
3.Spor faaliyetleri için İlçemize halı saha yapılması,
4.Sokak hayvanları için mobil kısırlaştırma aracının İlçemizde faaliyet göstermesi,
5.Erdoğdu ve Subatan Mahallerimiz’in su probleminin çözülmesi,
6.İlçe merkezine uzak mahallerimize kilitli taş yardımı ,
7.İtfaiye için yeni bir yerin yapılması,
8.Katı atık konusunda İlçe Belediyesine gerekli yardımların yapılması,
9.İlçe mezarlık alanının rutin bakımının gerçekleşmesi,
10.İlçemizde bulunan sokak hayvanları için barınak yapılması,
11.Hükümet Konağı karşısında bulanan alana park yapılması talebi.
Konuları toplantıda görüşülmüştür.
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Başkan AKBUĞA şu sözleri dile gitirmiştir:
“Kıymetli Tuzlukçulu hemşehrilerim sizlerle daha önce de paylaştığım gibi 03.01.2020 tarihinde Konya Büyükşehir Belediyesi’nde teknik personelimle birlikte toplantıya katıldık. Ve ilçemizde hala eksik olan ve yapılması gereken hizmetleri tek tek paylaştım. Bunları sizlerle de paylaşıyorum. Fakat yine yaptığımız hizmetleri siz kıymetli hemşerilerimize yanlış ifade eden Tuzlukçu Belediyesini karalamak isteyen bazı haberler kirlilikleri yayılmaktadır. Gerek halı saha projesi, gerekse diğer tüm projeler bizler tarafından Ocak ayında zaten toplantıda görüşülmüştü. Konya Büyükşehir Belediyesi’inden Sayın Mustafa YAZLIK ile iletişim halinde bulunuyorum. İlçemize getirilmesi gereken hizmetlerle ilgili görüşüyoruz. Lütfen asılsız haberlere itibar etmeyiniz. Bizlerin tek amacı, Tuzlukçuya hizmettir. Ve bugüne değin hayata geçirdiğimiz tüm projelerimizde sizler tarafından takdir kazanmıştır. Lütfen gerek sosyal medya hesaplarından yapılan bazı asılsız haber kirliliği yaratan paylaşımlara, gerekse Tuzlukçu Belediyesi’nin yaptığı hizmetleri görmemezlikten gelerek perde arkası atmaya çalışan haberlere itibar etmeyiniz. Bu açıklamamı tüm Tuzlukçu halkına saygıyla sunarım”.
TUZLUKÇU BELEDİYE BAŞKANI