BAHARLA BİRLİKTE GÜZEL PROJELERİMİZ BİR BİR HAYAT BULUYOR.
Tarihi: 2021-03-11
Tuzlukçu Belediyesi’nin Enerji giderlerinin karşılanması ve Belediyenin enerji giderlerinin minimize edilmesine yönelik 370 kw /504 kwp AC kWh Güneş Enerjisi Santrali kurulması için “TUZLUKÇU ENERJİ İLE AYDINLANIYOR” projesi hayata geçiriliyor. Projenin sözleşmesi bugün Başkanımız Nurettin AKBUĞA ve MEVKA Genel Sekreteri İhsan BOSTANCI tarafından imzalanmıştır. Güneş Enerji Santrali (GES) Aşağı Mahalle 278 Ada , 32 parselde kurulacak olup, bu sistem sayesinde güneşten alınan güç ile temiz ve yenilenebilir enerji üretilecektir. Proje kapsamında açıklamalarda bulunan Başkan AKBUĞA şu sözleri dile getirdi:
“Tuzlukçu Belediyesi olarak her geçen gün yatırımlarımızı güçlendirip, İlçemizi daha da ileriye götürecek hizmetleri halkımıza sunuyoruz. Bu konuda geliştirdiğimiz yeni projemiz ise temiz ve yenilenebilir enerji üretimine yöneliktir. Güneş Enerjisi Santrali (GES) ile Tuzlukçu Belediyesi ihtiyaç duyduğu enerjiyi güneşten sağlayacaktır. Doğa dostu güneş enerjisi sistemi ile hem kaynaklarımızı korumuş olacağız hem de çevremize yararlı bu sistem ile ihtiyacımız olan enerjiyi üreteceğiz. Gelecek nesillerimize de örnek olacak bu projemizin İlçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum”,dedi.