BELEDİYE’NİN ÜZÜM BAĞLARINDA HASAT ŞENLİĞİ
Tarihi: 2021-09-03
Tuzlukçu Belediyesine ait Bağ Alanında bu yıl verimli bir sezon geçti. Eylül ayının gelmesi ve üzümlerin olgunlaşmasıyla birlikte Bağ bozumu başladı. Ekipler, üzümleri büyük bir özenle toplayarak kasalara yerleştirmeye başladı. Konuyla ilgili olarak görüşlerini bildiren Başkan AKBUĞA şu sözleri dile getirdi:
“Belediyemize ait bağlar bu yıl çok bereketli. Uzun süren emeklerimiz sonucunda, bağlarımızda beklediğimizden daha yüksek oranda üzümlerimiz olgunlaştı. Alanda görevli arkadaşlarımız, üzümleri toplamaya başladı. Öncesinde kötü görünümde olan bu kum ocakları, bu yıl yemyeşil bağlara ve üzümlere dönüştü. Bu konuda gerçekten büyük mutluluk yaşıyoruz. Memleketimizin taşı toprağı bereketli, yeter ki bizler gerekli özeni gösterelim. Tuzlukçu’nun üzümü, pekmezi dillere destan. Üzümlerimizdeki yüksek aroma pekmezde de kendini hissediyor. İlçemizde bağ bozumunun ardından, pekmez yapımına başlanılacak ve meşhur Tuzlukçu pekmezi kazanlarda kaynayacak. Bu yıl bağ bozumunda, bağcılarımıza bol bereketli hasat diliyorum.”