19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI İLÇEMİZDE ÇOŞKUYLA KUTLANDI.
Tarihi: 2022-05-19
Gazi Mustafa Kemal Atatürk Samsun'a çıktığı 19.Mayıs 1919 gününü Gençlerimize bayram olarak armağan edilmiştir.
Bugün İlçemizde bayramın kutlamaları gençler tarafından coşkuyla kutlandı. İlçemizde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili Bektaş KOCABAŞ tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı.
Yoğun devam eden yağmur sebebiyle kutlamalar daha sonra Şehit Cemalettin Şekerci İlkokulunun salonun da devam etti. Törene; İlçe Kaymakamı İsa BERTAN, Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin AKBUĞA, İlçe Jandarma Bölüm Komutanı, İlçe Emniyet Amiri, daire amirleri öğretmenler, öğrenciler ve birçok vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Öğrenciler tarafından şiirler okundu Ardından gençler tarafından hazırlanan; sandalye kapmaca, yumurta ve ip yarışı, parkur yarışı ve birçok eğlenceli aktivite düzenlendi. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin hediyeleri ise İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı ile Daire Amirleri tarafından verildi.