BAŞKAN AKBUĞA VE BAŞKAN ALTAY’DAN TUZLUKÇU’YA ORTAK YATIRIM.
Tarihi: 2022-07-27
   Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin AKBUĞA, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim ALTAY’ı makamında ziyaret etti. Ziyarete Tuzlukçu Belediye meclis üyesi Yusuf TAŞGIN’da eşlik etti. Görüşmeler sonucunda Tuzlukçu halkının yatırımlardan daha iyi yararlanabilmesi, İlçe’ye gelecek hizmetlerin aksamaması ve bu konuda her iki belediyenin de bazı projelerde ortak hareket etmesi yönünde fikir alışverişinde bulunuldu. Konu kapsamında açıklamalarda bulunan Başkan AKBUĞA, görüşmelerin detaylarını şu sözleriyle dile getirdi:
   “Konya Büyükşehir Belediye Başkanımızı ziyaret ettik. İlçemiz için önem taşıyan birkaç proje hakkında ortak karar alma fırsatımız oldu. Bunlardan kısaca siz kıymetli Tuzlukçulu hemşerilerime bahsetmek istiyorum. Öncelikli olarak ilçemize yapılacak hayvan pazarının malzemelerinin bir kısmının Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanması, diğer yapım işlerinin ise Tuzlukçu Belediyesi tarafından yapılması kararını görüştük. Toplantıda masaya getirilen önemli bir konu ise sokak hayvanlarıyla ilgiliydi. Tuzlukçu, Yunak ve Çeltik İlçelerinin ortak kullanımına açılacak, sokak hayvanları için bir barınak projesinden söz ettik. En yakın zamanda hizmete girmesini ve hayvanların iyi bir ortamda yaşaması en büyük dileğimizdir. İlçemize içme suyunu getiren bozdağ mevkiinde bulunan su deposu için yapılacak yolun da malzeme teminini Tuzlukçu Belediyesi, yapım işini ise Büyükşehir Belediyesi’nin üstlenmesi konusunu görüştük. Subatan mahallemizde mezarlık duvarının bakım ve onarım çalışmalarının yapılması diğer görüşülen başlıklar arasında yer almaktadır.
   Diğer bir müjde ise İlçemiz gençleri ve spor sevenler için. Kapalı spor salonun hayata geçirilmesi ve gençlerimizin daha konforlu ortamda spor aktivitelerini yapmaları konusuydu. Bu sebeple İlçemiz merkeze bir kapalı spor salonu; Konarı ve Koraşı mahallelerimize ise halı saha yapımı konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Hizmetlerin en kısa sürede hayata geçirilmesi sürecinde işbirliği içerisinde proje ve yatırım çalışmalarına devam edilecektir. Siz değerli hemşerilerimin hiçbir hizmetten mağdur kalmaması için var gücümüzle çalışmalara devam edeceğimizi bildirmek isterim.
   Ayrıca kapalı spor salonu konusunda desteklerini esirgemeyecek olan Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Mehmet Kasapoğlu’na ve Konya Milletvekili Orhan ERDEM’e teşekkürlerimi sunarım.”