DEPREM BÖLGESİNE YARDIM SEFERBERLİĞİNDE TUZLUKÇU TEK YÜREK OLDU
Tarihi: 2023-02-13
Kahramanmaraş ili Pazarcık İlçesinde 7.7 ve ardından Elbistan İlçesinde 7.6 şiddetinde meydana gelen ve 10 ilimizde ağır yıkıcı etki yaratan depremlerden etkilenen  bölgede yaşayan vatandaşlarımıza destek olmak ve onların zor zamanlarında yaralarını sarmak için tüm Tuzlukçu tek yürek olarak büyük bir yardım seferberliği başlatmıştır. Tuzlukçu Belediyesi zabıta ekipleri vatandaşlardan gelen tüm yardımları Belediyeye ait Kültür Evi Kütüphanesinde toplayarak gruplandırma yapmış ve koli üzerlerine gerekli bilgileri not almıştır. Neredeyse tüm Tuzlukçu halkı, evinde, kilerinde, ambarında kış için ayırdığı un, bakliyat gibi gıdaları depremden etkilenen vatandaşlarımız için bağışlamıştır. Çok büyük bir duyarlılık gösteren Tuzlukçu halkı tüm imkanlarını seferber etmiştir. Özellikle depremden etkilenen bebekler için birçok sayıda bez, mama ve biberon toplanmış; ayrıca Tuzlukçulu kadınlar tarafından gerekli hijyen malzemeleri de hızlı bir şekilde toplanarak zabıta ekiplerine teslim edilmiştir. Tuzlukçu merkez dışında diğer mahallerimizde yardım kampanyasına destek sağlamıştır. Bugün itibariyle tırlara yüklenen yardım malzemeleri Hatay İli Defne İlçesi Çekmece Atatürk Stadındaki merkeze gönderilmek üzere;  Tuzlukçu İlçe Kaymakamı Sayın İsa BERTAN,Tuzlukçu Belediye Başkanı Sayın Nurettin AKBUĞA , Belediye işçileri ve vatandaşlarımızın da katılımıyla uğurlanarak  Tuzlukçu’dan yola çıktı. Tuzlukçu halkının çok duyarlı davrandığını ve herkesin imkanları dahilinde yardımcı olduğunu belirten Belediye Başkanı Sayın AKBUĞA, “vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ailelerine sabır ve yaralı vatandaşlarımız acil şifalar diledi”.