TUZLUKÇU BELEDİYE BAŞKANI NURETTİN AKBUĞA’NIN 12 MART İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ MESAJI
Tarihi: 2023-03-12
    Büyük bir mücadele ve kahramanlıkla kazanılan Kurtuluş Savaşı sonrası, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Kahraman Türk Ordusuna” hitaben yazdığı şiir,  12 Mart 1921 tarihinde Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. İstiklal Marşımız, kahraman ordumuzun göstermiş olduğu büyük mücadeleyi ve kazanmış olduğumuz zaferi temsil etmektedir.
    Böylesine anlamlı bir günde İstiklal Marşı dolayısıyla verilen ödülü kabul etmeyip, “Milli Marş para ile yazılmaz” diyerek “Darül Mesai” adlı bir hayır kurumuna bağışlayan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle anıyoruz.
    Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşımızın kabulünün 101.yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize de minnetlerimi sunuyorum.