GÖZET DEDE TÜRBESİ'NİN AÇILIŞI YAPILARAK HIDIRELLEZ KUTLAMALARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
Tarihi: 2023-05-06
Hıdırellez Şenlikleri bu sene İlçemizde coşkuyla ve yoğun katılımla kutlandı. Çevre düzenlemesi çalışmaları tamamlanan İlçemiz Çöğürlü Mahallesi Mevkiinde bulunan Gözet Dede Türbesinin açılışı yapıldı.
Saat 11:00'de başlayan etkinliğe birçok vatandaşımız yoğun ilgi gösterdi. Açılışa İlçe Kaymakamı Sayın İsa BERTAN, Tuzlukçu Belediye Başkanı Sayın Nurettin AKBUĞA'nın katılımlarıyla Gözet Dede Türbesinin açılışı gerçekleştirildi.
Kurban kesilerek dualar edildi .Ardından Hıdırellez şenlikleri kapsamında vatandaşa kazanlarda kaynatılan gölle ikram edildi. Dilekler dilendi sembolik olarak ateş yakıldı.
Başkan Sayın Nurettin AKBUĞA, "Böylesine anlamlı bir günde kıymetli vatandaşlarımızla bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz, Gözet Dede Türbesi için Belediye olarak birçok düzenleme ve bakım çalışmalarını hayata geçirdik, İlçemize hayırlı olsun, Hıdırellez de ise ülkemize mutluluk, huzur ve sağlık diliyorum, tüm dileklerimizin kabul olması ümidiyle" sözleriyle, günün anlam ve önemini belirtti.