ÖĞRENCİLERİMİZ ANKARA VE ESKİŞEHİR’İ GEZDİLER.
Tarihi: 2023-06-11
Ülkemizin doğal ve tarihi güzelliklerini yerinde görmek, Başkentimiz Ankara’yı hiç görmemiş, Anıtkabir’e gitmemiş öğrencilerimiz için Belediyemiz tarafından Kültür Gezisi organize edildi.
Konarı Şehit Tuncay Yapıcı İlkokulu ve Koraşı İlkokulundan 90 kişilik öğrenci grubu öğretmenleri eşliğinde Ankara'ya, Mevlana İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri için ise Eskişehir gezisi düzenlendi.
Ankara gezisi kapsamında ilk olarak sabah erken saatlerde yola çıkan gezi grubu Polatlı’da kahvaltılarını yaptıktan sonra Ankara’ya ulaşmıştır. MTA (Maden Tetkit Arama) ait Müzede Tuzlukçu’dan çıkarılan jeolojik döneme ait hayvan fosil kalıntılarının olduğu alanı gezen öğrencilerimiz ardından TBMM’yi ziyaret edip, öğle yemeklerini yemiştir. Öğleden sonraki program da ise Anıtkabir’i gezerek, gerekli yerlerde rehberlerden destek alarak geziyi sonlandırmışlardır.
Cumartesi günü Eskişehir için yola çıkan Mevlana İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ise; Eskişehir’in tarihi ve doğal güzelliklerini gezmiş, ayrıca Sazova, Hayvanat Bahçesi, Eti Sualtı Dünyası ve Müzeleri rehber eşliğinde ziyaret etmiştir.
Gezi sonrası açıklamalarda bulunan Başkan AKBUĞA; “Öğrencilerimiz için bu hafta çok kıymetli iki farklı noktaya gezi düzenledik. Öğretmenlerimizden gelen talepler değerlendirerek, öğrencilerimizin yeni yerler görmelerini, ülkemizin değişik yerlerini tanımaları için bir program organize ettik. Bu konuda bizlere emeği geçen herkese teşekkür ederim. Özellikle iki gezidir öğrencilerimize yemek konusunda destek sağlayan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet ATAÇ beyefendiye , şahsım ve öğrencilerimiz adına teşekkürlerimi sunarım.”dedi.