İLÇEMİZDE DEPREM VE AFET BİLİNCİ EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Tarihi: 2022-04-15
Konya AFAD İl Müdürlüğü tarafından İlçemizde deprem ve afet bilincine yönelik eğitim verilerek tatbikat yapıldı. Tuzlukçu İlçe Kaymakamlığı ve Tuzlukçu Belediyesi personeli tatbikata katıldı. Eğitimlerde; deprem ve afet bilinci, deprem anında yapılacak hayat kurtarıcı pozisyonlar öğretilerek uygulamalı olarak katılımcılara gösterildi. Ayrıca eğitimler kapsamında Hükümet Konağı bahçesinde yangın söndürme tatbikatı da uygulamalı olarak yapıldı. AFAD tarafından görevlendirilen; Eğitmen Keziban Kervan ve Meltem Yurtbekçisi Gürhan’a ayrıca Arama Kurtarma Teknisyeni (AKT) Rahim İncetire’ye vermiş oldukları değerli bilgilerden ötürü teşekkür ederiz.
Deprem kuşağında yer alan ülkemizde “deprem ve afet bilincini” oluşturmaya çalışan ve bu konuda eğitimlerle bilgilendirme yapan AFAD’ta da teşekkürlerimizi iletiriz.