MAHALLİ AT YARIŞLARI GAZİ KOŞUSU TADINDA YAPILDI.
Tarihi: 2023-06-25
    İlçemiz’ in önemli geleneklerinden biri olan “TUZLUKÇU GELENEKSEL MAHALLİ AT YARIŞLARI”  bu gün ilçemiz At Koşu Sahasında yapıldı.
    Koşuya; Belediye Başkanı Nurettin AKBUĞA, Belediye Başkanları, İlçe protokolü, İlçe Parti Başkanları, Tuzlukçu halkı, diğer il ve ilçelerimizden tüm At yarış severler katılım gösterdi.
    Tuzlukçu Belediyesi’nin geleneksel olarak her yıl düzenlemeye çalıştığı Ata kültürü Mahalli At Yarışlarına her yıl olduğu gibi bu yılda ilgi oldukça yüksekti.

Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin AKBUĞA günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmasının ardından başlayan at yarışları yarış severler tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.

At Yarışlarında dereceye girip ödül alan atlar ve at sahipleri şöyledir:

İNGİLİZ (B) GRUBU AT YARIŞLARI,

1.VİNNİNG NOTE (Yusuf ÖZTEKELİ) KONYA
2.NİLF GAARD (İbrahim KALKAN) KONYA
3.KÜÇÜK ZOE (Tekin SAK) TUZLUKÇU

SAFKAN (A) GRUBU AT YARIŞLARI,

1.FIRATIN ÖFKESİ (Taha DÜĞÜCÜ) KONYA
2.İPMAN (Göker BÜYÜKSÜTÇÜ) TUZLUKÇU
3.SAVAŞIR (Suat ÖKKE) KONYA

İNGİLİZ (A) GRUBU AT YARIŞLARI,

1.BATUMİ (Mevlüt TURPÇU) TUZLUKÇU
2.GECENİN EFSANESİ (İbrahim KALKAN) KONYA