TUZLUKÇU’DA ANTEP FISTIKLARI YEŞERDİ MEYVE BAHÇELERİ İSE GÖZ KAMAŞTIRDI.
Tuzlukçu Belediyesi tarafından eski kum ocaklarına dikilen üzüm bağı, Antep fıstığı ve meyve fidanları bu yıl yemyeşil görüntüsüyle göz kamaştırdı. Üzüm bağının yanı sıra; badem , elma, ayva, armut, şeftali , vişne, erik, nektar ve kayısı ağaçlarının bulunduğu alan meyve yetiştiriciliği konusunda örnek oldu.
Tarihi: 2023-07-03
Birkaç yıl önce dikilen Antep fıstıkları ise ilçemiz topraklarına uyum sağladı ve gelişim gösterdi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin AKBUĞA; “Eskiden kurak bir çöl görüntüsü veren, belki de kimilerimiz için burada ot yeşermez dediğimiz alan bugün yemyeşil asmalar ve meyve bahçeleriyle tıpkı tablolardaki gibi hoş görüntü sergiliyor. Üzüm bağlarımız hava olayları sebebiyle oldukça zorlu şartlardan geçti, bizler ekip çalışmasıyla zirai hastalıklara ve kuraklığa karşı bağlarımızı koruduk. Bu konuda personelimiz özverili çalışma sergiledi. Bizler Tuzlukçu Belediyesi olarak vatandaşlarımıza, bu topraklarda yetişebilecek ürünlerin mini bir bahçe örneğini sunuyoruz. Acaba Antep fıstığı yetişir mi? Kayısı nasıl olur? Diye düşünüyorsanız, buyurun gelin meyve bahçelerimizde bu ağaçları yerinde görün. Eskiden çölü andıran bu alanda bugün antep fıstığı yetiştirip büyüdüğünü görebiliyorsak emeklerimiz boşa gitmiyor demektir. Çok çalışınca kurak topraklar bile yeşerir, yeter ki inanalım ve çok çalışalım”