15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ İLÇEMİZDE KUTLANDI
Tarihi: 2023-07-16
Aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin hain darbe girişimi karşısında gösterdiği onurlu duruşun ve demokrasi zaferinin yedinci yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de coşkuyla kutlandı. 20:00’da Cumhuriyet Alanında başlayan programa İlçe Kaymakamı Sayın İsa BERTAN, İlçe Belediye Başkan Vekili Sayın Yusuf TAŞGIN, kamu kurum, kuruluşları müdürleri ve personelleri, şehit ve gazi yakınları ile vatandaşlarımız katılım gösterdi.
İlçe Milli Eğitim tarafından hazırlanan 15 Temmuz temalı resim sergisinin gezilmesi ardından, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan programımız, Müftülük personelimizin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Akabinde İlçe Kaymakamı Sayın BERTAN günün anlam ve önemini vurgulayan protokol konuşmasını gerçekleştirdi. Daha sonra Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ ın ulusa seslenişi meydanda kurulan dev ekranda izlenildi. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ ın konuşmalarının ardından 15 Temmuz sinevizyon ve slayt gösterilerine geçildi. Belediyemiz tarafından Akşehir Belediyesinde davet edilen mehteran takımından oluşan orkestra ile gösteriler yapıldı. Alanda bulunan vatandaşlarımıza Belediyemiz tarafından çorba ikramı yapıldı. Son olarak 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece yarısı saat 00.13’ de tüm camilerimizde salaların okunmasının artından sabah ezanı ile program sona erdi.