TUZLUKÇU İLÇESİ GELENEKSEL MAHALLİ AT YARIŞLARI YAPILDI.
Tuzlukçu’muzun önemli geleneklerinden biri olan yıllardır yaşatılmaya çalışılan ve yaşatılan “TUZLUKÇU GELENEKSEL MAHALLİ AT YARIŞLARI” bu gün ilçemiz At Yarışları Koşu Sahasında yapıldı.
Tarihi: 2023-09-16
Koşuya; Belediye Başkanımız Nurettin AKBUĞA, Antalya Konyalılar Federasyon Başkanı Abdullah DURMAZ, Antalya Tuzlukçu Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Ziya HARMANKAYA, Belediye Başkanları, İlçe protokolü, İlçe Parti Başkanları, Tuzlukçu İlçe halkı, diğer il ve ilçelerimizden gelen tüm At yarış severler katılım gösterdi.
Tuzlukçu Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği Ata Kültürü Mahalli At Yarışlarına her yıl olduğu gibi bu yılda ilgi oldukça yoğundu.
Yarışlara başlamadan önce, Saygı duruşu, akabinde İstiklal Marşımızın okunması ardından, Tuzlukçu Belediye Başkanımız Sayın Nurettin AKBUĞA günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmasının ardından start verilen 3 gruptan oluşan Mahalli at yarışlarımız yarış severler tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.
At Yarışlarında dereceye girip ödül alan atlar ve at sahipleri şöyledir:
SAFKAN (A) GRUBU AT YARIŞLARI,
1.ŞANLI KAFKAS (Büşra AYDIN) SAPANCA
2.FIRTINANIN ÖFKESİ (TAHA DÜĞÜCÜ) KONYA
3.MACİR METİN (İbrahim KALKAN) KONYA
İNGİLİZ (B) GRUBU AT YARIŞLARI,
1.KAPTAN ATEŞ (Asım ALTUNEL) TUZLUKÇU
2.MİNTENDO (Naim ÇEKER) KONYA
3.KÖSTENCELİ (İbrahim KALKAN) KONYA
İNGİLİZ (A) GRUBU AT YARIŞLARI,
1. BREATIHECHRİN (Özen ŞAHİN) TUZLUKÇU
2. BATUMİ (Mevlüt TURPÇU) TUZLUKÇU
3.ILDIRBEYİ (Süleyman AYGÖREN) DENİZLİ
Tuzlukçu Belediyesi olarak yarışlarda dereceye giren at sahiplerini tebrik eder, tüm katılımcılara teşekkür ederiz.
Bir sonraki Mahalli At Yarışlarında buluşmak ümidiyle…. tuzlukcu.bel.tr