İLÇEMİZDE KAYNAK USTALARI SERTİFİKALI OLUYOR
Tarihi: 2021-04-27
Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim SAK ve Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin AKBUĞA İlçede bulunan kaynakçıların, yeterlilik belgesi alıp daha iyi şartlarda zanaatlarını icra etmeleri için çalışmalara başladı. Pandemi nedeniyle yaklaşık 6 aydır ertelenen ustalık sınavı ve eğitimi bugün yapıldı. Özel bir şirketle anlaşan Oda Başkanı İbrahim SAK aynı zamanda devlet desteği de alarak kaynak işiyle uğraşan, 10 adayın yeterlilik alanında belgelendirmek isteyen kaynakçılar için sınav talebinde bulundu. Sınav bugün Belediyemize ait Çocuk Kültür Evi’nin okuma salonunda gerçekleşti. Kaynakçılar, görevli öğretmen gözetiminde önce yazılı sınav oldular. Ardından Belediyemize ait kademe alanına geçerek kaynak konusunda performanslarını gösterdiler. Sınav sonuçları önümüzdeki günlerde açıklanacak olup, yazılı ve uygulama sınavında başarılı olan adaylar, yeterlilik belgesi sertifikalarını alacaklardır.